Nyttige sider i engelskundervisningen

Hello everyone :)

Som nevnt er jeg engelsklærer, og i år underviser jeg på 5. og 6. trinn. I min undervisning bruker jeg sjeldent boka, men synes det er gøy å lage mine egne eller finne andre interessante og morsomme opplegg. Når man ikke bruker bok, er som supplement til bok, er internett en stor og flott plass full av ressurser. Under har jeg lagt inn noen linker til de sidene jeg bruker for å finne inspirasjon til engelskundervisningen. Håper noen av sidene er nyttige for deg :)

https://en.islcollective.com/

Her finnes det masse kjekke, morsomme og nyttige opplegg og arbeidsark som kan lastes ned gratis. Alt man trenger er å registrere seg, noe man feks kan gjøre enkelt via facebook. 

http://www.newsinlevels.com/

Utrolig flott nyhetsside for språklæring! Her legges det ut nyhetssaker på 3 forskjellige nivåer, hvorav nivå 1 kun innholder de 1000 mest høyfrekvente ordene i det engelske språket, nivå 2 inneholder 2000 og nivå 3 inneholder 3000. En super måte å gi tilpasset opplæring, samtidig som alle leser om den samme nyhetssaken.

http://www.bbc.co.uk/learning/schoolradio/subjects/english

Flott side med forskjellige lytte-ressurser på engelsk fra BBC. Rangert etter alder på engelske elever, men kan fint brukes på elever som lærer engelsk.

http://www.sparklebox.co.uk/topic/#.V8clnJiLS01

Enda en side hvor man kan finne kjekke og nyttige undervisningsopplegg og arbeidsark; også gratis.

http://www.funbrain.com/journal/Journal.html?ThisJournalDay=1&ThisPage=1

Kjekk side med flere litterære ressurser. Denne linken fører deg direkte til 'Diary of a Wimpy Kid'.

http://www.discoveryeducation.com/free-puzzlemaker/?CFID=6749094&CFTOKEN=726

Her kan man lage forskjellige 'puzzles' som kan brukes både i engelskundervisningen og i andre fag. Jeg bruker den ofte til å lage 'word search'.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mrs H

mrs H

25, Stavanger

Kategorier

Arkiv

hits